Selasa, 2 Disember 2014

::KaK iNTaNaZMi::

Intanazmi? Nama baru ek? hee... maaf kak. Entri ni dedicate untuk akak  & semua secara umum. Pertama sekali, empunya yang nak dientrikan kali ni mesti xdapat baca. y? sebab blog ni bukan bombastic sangat untuk di follow. Ngee... OK. 

Dah selamat bersuami beristeri =) Tahniah
Sekalung doa untukmu kak kerana akhirnya tiba hari akak. 

Invitation dapat secara maya, event, whatsapp. 

Tapi, tak terkejut walaupun memang x tahu akk dengan dia. Cuma macam ternganga jugak la. 

Ternganga bukan sebab apapun. Tapi disebabkan pengalaman bermusafir dengan akk ni kan, teman g sane sini lagi2 Skudai, macam-macam la akak share. 

Ate... kita malu la bila pikir balik kak. Nak je kate, ouh... ni ke orangnya yang kak kate "lambat lagi, dia nak sambung belajar sampai phd", "tut......", "tut......." (sarikata ditutup. X boleh cerita terang-terang semuanya). 

Lucu kak, ingat balik zaman di BOMI, bilik jksk, tempat program, rumah. hamboi2, sahabat2 seangkatan pun sampai tanya tang mana main-main mata ni. Ahaks! (gurau jek). hee.. 

Lama yang akak cakap tu pun dah tiba masanya. Dah selamat temu jodoh. Insya Allah. Makin mantapkan tarbiyah dengan tarbiyah. Jemput penceramah mudah la sekarang. sekali harung dapat 2 penceramah terus. Forum?????? (tak penah lagi kak.. haha.. Forum Tarbiyah. ok, bunyi macam menarik tu. Tak pernah dibuat lagi. Ok, Cik Puan Linda, PokMing, sila bagi nama program. Ada saham tu bila orang guna lepas2 ni)

Apa-apa pun, nak bagitau akk, terima kasih banyak-banyak sudi ajar saya banyak perkara tentang sudut pandang dalam tarbiyah walaupun x banyak dapat hadam & pergi jauh. Terima kasih jugak kak sebab bagi peluang & kepercayaan bantu akak menjadi tulang belakang Tarbiyah dalam tempoh "pemerintahan" akak. Tempoh tu sangat banyak perubahan dalam diri. Banyak benda belajar dan paksa diri over zon selesa. Dan terima kasih akak, berleter & banyak mendezupkan hati ni dengan gerak kerja lillahitaala. 

Ketahuilah, dengan lujnah inilah banyak mendidik, memperbaikai diri 360 darjah berbeza dalam hidup. Sahabat-sahabat yang tiada gantinya. Gaduh-gaduh jugak, Tapi moment tu tak semua dapat rasa seperti apa yang kita rasa. Terima kasih sahabat-sahabat semua secara langsung & tak langsung bantu perubahan diri ini. Maaf andai apa yang kalian harapkan tak mampu digerakkan oleh jasad ini seorang diri. Moga kalian lebih kehadapan. 

Don't forget me in ur Du'a.... 


Tahniah sekali lagi kak intanazmi. 

*Azmi, jaga kak intan baik2. Dia selalu cakap dah penat jadi driver! (haha.. ok, cau dulu). 

*Lupa, dedicate this song for both of u. maaf, x dapat hadir majlis kalian. (t nak hadiah yg sama mcm ni jugak tau. hee... )




Catat Ulasan